BLOG

Az ősz. Eljött igazán hozzánk is, már nem csak érezzük (vagy éreznünk kellene), hanem teljes valójában megkapjuk. Egészen ellentmondásos érzés fog el, miközben iszogatod a reggeli kávédat.

Szeretsz sütni és főzni. Van valami elképesztően büszke és kielégítő érzés, ha valamit elkészítesz, és jól is sikerül. Na, ez nem az a nap. Most csak feküdnél egész végig, és még egy percre sem szeretnél ránézni a konyhára, talán csak nassolnivalóért.

Elérkeztünk a vendéglátás csúcsához. Étteremvezetési kisokosunk ezen részében a legrangosabb elismerést mutatjuk be, amit kaphat étterem.

A vágódeszkánk egy a legfontosabb konyhai eszközeink közül, még ha nem is kapja meg azt a szeretetet és törődést, mint amit érdemel. Hány darab, milyen anyagból, hogyan használjuk, hogy ne roncsoljuk (már amennyire lehetséges), itt van 5 hasznos dolog, amit érdemes tudnod róla.

Az olasz kultúra maga a csoda. A művészetek, a gasztronómia, az építészet, a szenvedély. Mind egy stílust, az igazi temperamentumot tükrözi.

A 2005-ös alapítása óta minden évben kihirdetik az adott év tortáját. A jeles, augusztus 20-i ünnepen lehet először kóstolni ezeket az igazán egyedülálló tortákat.

A Guinness Rekordok könyve az a dokumentum, melyre igazán büszkék lehetnek azok, akik belekerülnek. Globálisan, végtelen különböző kategóriában gyűjtenek személyeket, vagy olyan természeti jelenségeket, melyek a teljesítőképesség és a fizikai törvények határait feszegetik. Így tettek és tesznek a mai napig az édességekkel, tortákkal egyaránt.

A palacsinta évszázados hagyományra tekint vissza a magyar konyhákban. Ahány ház, annyi szokás, azonban az elvek, az alapok sok helyen ugyanazok. Azonban vannak hibák, melyeket sokan elkövetnek anélkül, hogy tudnák, hogy ezzel bakiznak.