Hogyan készítsünk olyan ételt, amit nem annyira kedvelünk?

2022.01.28

A kedvenc ételeinkről olyan könnyű mesélni sőt, elkészíteni még könnyebb ezeket. Ellenben azok, amelyekkel akár vallatni is lehetne minket már más a helyzet. Van egy jó hírünk: nem kell sokat tenned azért, hogy elkészítsd ezeket a fogásokat.

Receptek

Itt jönnek a megmentők a képbe, a receptek. A legnagyobb szerencse velük, hogy nem kell kóstolni semmit, egyszerűen elég a leírást követni.

Nem túl szerencsések azok a fajták, amelyek ilyen örökérvényű szállóigékkel dolgoznak, mint például az "érzésre", "leheletnyi", "éppen amennyit kíván", "ízlés szerint" vagy éppen a "kis ideig főzöd", ezért érdemes keresni egy fokkal specifikusabbat.

Az illatokat sajnos ezzel a módszerrel nem tudod kizárni, de már így is egy nagy lépést tettél az ügy érdekében.

Együttműködés

Két legyet egy csapásra. Kellemest a hasznossal.

Nagyon egyszerű. Kérj meg valakit, aki tud segíteni a főzés azon fázisaiban, amikor azt az alapanyagot használnád, amit ki nem állhatsz. A gyermekek élvezni is fogják az együtt töltött időt, Te pedig addig hátradőlhetsz, és a felügyeleten kívül nem is kell mással foglalkoznod. Ez leginkább akkor opció, amikor nem kell késsel, vagy magas hővel érintkezni, így ezt jól át kell gondolni, mikor kéred meg őket.

Ellenben a párunk esetében nem kell emiatt aggódni (jó esetben), és rábízhatjuk ezeket a feladatokat. Nem biztos, hogy annyira határtalan lesz az öröm, mint a kicsik esetében, de ez már csak részletkérdés.

Konyhai eszközök

Hatalmas innovációs hullámon megy keresztül a konyhánk, és rengeteg olyan eszköz van már a tarsolyunkban, amivel megkönnyíthetjük a feladatokat.

Az egyik ilyen például a reszelőnk. Nem biztos, hogy tökéletesen ismered minden oldalát, ehhez nyújtunk segítséget korábbi cikkünkben, melyet ide kattintva érhetsz el.

A másik a kesztyű. Nem minden esetben az íz miatt nem kedveljük az adott ételt, sokszor más érzékszervünk miatt. Ilyen lehet az, amikor kiráz a hideg, ha arra gondolsz, hogy ezt meg kell fognod. A gumikesztyűk teljesen elveszik a tapintás érzését, és máris megoldva ez a probléma.

Apró trükkök

Különdíjas megoldás lehet még, hogy az általad nem kedvelt alapanyagokat nem vágod olyan apróra. Így könnyebb kiszedni a kész ételből, és mindenki jól járt.

Nem túl egyszerű, de kétségtelenül eredményes megoldás a külön főzés. Ha van erre kapacitás, úgy a leghatékonyabban így győzhetjük le az ételek démonait.

Sok esetben a textúrája a hozzávalónak az, amitől bármennyire messze futnánk a konyhától, érdemes ilyenkor más feldolgozásban használni. Ilyen a legtöbb esetben a paradicsom és a paradicsompüré. Rengeteg ember a püré állagban könnyen elfogyasztja azt, amit önmagában nem tudna.


Túlestél a nehezén? Kész az étel, igaz Te éhes maradsz, de kárpótolhat mások jóllakott arca. Ne csapd be magad, jól teljesítettél neked is kijár ez az érzés. Add meg ezt magadnak egy desszertkülönlegességgel. Válaszd ki édességeink közül a jutalmad, és rendeld meg webáruházunkból.