Kora nyári gyümölcsök

2020.06.26

A nyár elején termő gyümölcsök üdítő változatosságot hoznak a hosszú, idénygyümölcsöktől mentes időszak után. Ilyenkor jön el a piros gyümölcsös sütemények, a friss szörpök és a fáról, bokorról csipegetések ideje.

Cseresznye

Nem csak a gyerekek kedvence ez az A- és C- vitaminban gazdag gyümölcs. Ásványianyag tartalma is jelentős: vas, magnézium és kalcium is található benne.

Készíthetsz belőle levest, befőttet vagy süteményt is, az egész család rajongani fog érte!

Meggy

Nem is lenne igazi a nyár egy finom meggyes pite vagy meggyes piskóta nélkül!

A meggyet számtalan módon felhasználhatod a süteményektől a szörpön keresztül a lekvárig, de persze a fáról csipegetve is mennyei. Még a magját is hasznosíthatod, ha párnába töltöd, és melegítő párnaként használod.

A többi piros gyümölcshöz hasonlóan a meggy is kiváló antioxidáns-forrás, tele van vitaminokkal és regenerálja az izmokat is.

Málna

Ez az a gyümölcs, amit gyorsan meg kell enned, mert nem tartható el sokáig. Ezért ha málna rajongó vagy, akkor az a legjobb, ha ültetsz egy-két tövet az udvarra vagy akár az erkélyre. A folytontermő fajtákról egész nyáron át csipegetheted a finom szemeket.

Legnépszerűbb felhasználási módja a szörp készítése, de leves, süti vagy mártás ízesítésére is kiváló.

Sok C- vitamint és antioxidánst tartalmaz, az ásványi anyagok közül a kalcium, a kálium, a magnézium és vastartalma kiemelkedő.

Bindi sütemények szezonális gyümölcsökkel

Az olasz Bindi gyorsfagyasztott sütemények és desszertek között is szép számban vannak gyümölcsös finomságok. A málna szerelmeseinek ajánljuk a Mousse Yogurt Frutti Di Bosco tortát. Ha a meggyes édességeket szereted jobban, akkor próbáld ki a Coppa Spagnola üvegpoharas desszertet! Rendelj a Starvit webshopban, mi pedig házhoz visszük rendelésed.