Mi az, aminek mindig kéznél kell lennie a konyhában?

2021.11.26

Ma te vagy a legnagyobb séf mind között, és igenis olyan ételt fogsz sütni vagy főzni, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Ellenben lehet neked egy kicsit több fog kelleni, mint tíz. Mindig gondolkodj előre, és készítsd ki magadnak a kulcselemeket. Nem is olyan egyszerű, hogy melyek ezek...

Lelkes előkészületek

Milyen gyakran fordul elő veled az, hogy reggel úgy kelsz ki az ágyból, mint egy Michelin-csillagos séf, és megmutatod magadnak és a világnak, hogy bizony nincs lehetetlen, bármit el tudsz készíteni, és gyönyörűen is tudod szervírozni.

Hasznos, ha előre gondolkodsz ebben az esetben, és nem árt még a bevásárlás előtt tudni, hogy mivel váltod meg ma a világot. Elég nehéz lenne ezt a bolt polcai között kitalálni, és szinte biztos, hogy az egyszerű utat választanád. NEM, ma nem.

Ha megvetted a kellő hozzávalókat, indulhat a hadművelet: konyha rendbe téve, edények kikészítve, alapanyagok sorbarakva, felszelve, meghámozva, recept előtted. Miközben lelkesen készíted az első elemét az ételnek rájössz, hogy kellene még hozzá egy fűszer, ami bizony a konyha másik felében van, de ha abbahagyod a folyamatos kavargatást, akkor olyan katasztrófa üti fel a fejét, melynek valamilyen gyorsétel lesz a végeredménye. Ilyenkor leszel te is egy szuperhős, és a másodperc tört része alatt teszel meg olyan távolságokat, amelyeket még később sem biztos, hogy elhiszel.

Megelőzés

Bár remekül helytálltál, és a katasztrófa is elkerült, érdemes egy kicsit előrébb gondolkodni. Ez a sok tervezés... Segítünk!

1. Fűszerek

Ahogyan a példából is érezhető volt, bizony ezek a leggyakrabban elfelejtett hozzávalók. Na, nem a végtermékből, hanem a főzés folyamatánál sosincs a közeledben. Ezeknek a vezetője a só, hiába ez a legnépszerűbb alapfűszer.

2. Olaj

Egy háztartásban akár több fajta is előfordulhat. A természetes élőhelyük a szekrény, a (nyilvánvalóan) három lépéssel arrébb található polc, a mögötted található mély fiók, és a konyhapult, ha nagyon szerencsés vagy. Bármikor szükség lehet rá, jó ha közeledben van.

3. Edényfogó kesztyű

Mennyire tipikus eset, amikor elkészült az étel a sütőben, vagy a köretről leszűrnéd a vizet, vagy bármilyen oknál fogva meg kell fognod valamivel az edényt, akkor lázas keresésbe fogsz, hogy bármit megtalálj hozzá. Konyharuha, a pólód, szinte bármi lehet ez, ha nagyon gyorsan kell cselekedni. Azonban mostantól Te már tudod, hogy a sütőkesztyű ott lesz közel a "tűzhöz".

4. Hővédő alátét

Apropó forróság...

Hányszor estél abba a hibába, hogy kivettél az odakészített sütőkesztyűvel a sütőből bármit, és csak fogtad és fogtad, és forogtál vele. Érdemes egy hővédő alátétet ilyenkor előkészíteni, hogy ne kelljen táncórákat tartani a konyhában, egy nem is annyira könnyű jénaival a kezünkben.

Az elégedett eredmények

Elérted a célod!

Te vagy a ház Michelin-csillagos séfe, és könnyedén lendültél át az akadályokon, és egy igazán finom, gyönyörű ételt varázsoltál. Jöhet a jól megérdemelt dessze...

Rendeld házhoz a Bindi tortáit webshopunkból ide kattintva, vagy keresd őket cukrászdákban, látványpékségekben, kávézókban.