Nagyon, nagyon csúnya torták

2021.01.19

Egy finom tortának nincsen párja. Sokak számára hobby lett a sütés, sokat segített a karantén időszak is ezeknek a törekvéseknek. Épp olyan magas szintű kézügyesség kell hozzá, mint bármely művészethez. Egy korábbi cikkünkben megnéztük, hogy milyen valósághű is lehet egy torta, szinte meg sem lehet mondani róla, hogy egy sütemény. Előző héten a világ legdrágább desszertjeit vettük górcső alá, hogy mennyire elképesztő magaslatokba lehet a luxust emelni egy édességnél.

Vannak azonban olyanok, akiknek nem feltétlen illeszkedik a kézügyessége a tortákhoz. Persze, ettől még lehetnek a világ legfinomabb süteményei ezek, ellenben mikor először meglátod... Garantált a nevetés. Nézzünk meg néhány nem kifejezetten profi küllemű desszertet.

1. Kacsa

forrás: Reddit/shareably

Nos igen, az ott egy kacsa. Nem tudunk jobb módot elképzelni, hogy elijesszük a gyerekeket örökre a hápogó barátainktól. Az a barna csík kifejezetten sokat javít rajta, így sokkal könnyebb elképzelni, hogy az egy szárny... 

2. Párizs

forrás: Reddit/shareably

Párizsról a romantika, a gasztronómia, a borok és a lágy zene jut eszünkbe. Nos ez a torta már nem annyira hasonlít ehhez az érzéshez. Még a kerete, és a külső egész szépen indul, kifejezetten jól működik az összhatás, amíg el nem érünk az írásos, rajzos részhez. Az egy dolog, hogy a "night" el van írva, de az a rajz bizony az Eiffel tornyot ábrázolja. Kísérteties a hasonlóság, ugye?

3. Cica

forrás: Reddit

Kedves házi kedvencünk a család része. Sokszor ünnepeljük a születésnapját, és ilyenkor "kap" egy tortát, amit aztán a gazdái fogyasztanak el. Valamikor a fejekben ez a torta is egy aranyos cica volt. Majd valahol ezek a számítások félrecsúsztak. Nem tudjuk pontosan behatárolni, hogy melyik része sikerült a legrosszabbul, ezt meghagyjuk Nektek.

4. Hulk

forrás: Reddit/shareably

A legerősebb Bosszúálló? Hihetetlen, kontrollálhatatlan erejéről ismerszik, sok gyermek szemében népszerű. Könnyű megkülönböztetni, hiszen háromszor akkora, mint bármelyik társa, és zöld. Épp elég eltérés lehetne ez a normálistól, de aztán elkészült ez a torta. Itt nem annyira hihetetlen ez a Hulk.

5. Bárány

forrás: Reddit/shareably

A felső képen látszik a mintadarab. Az a torta aranyos, gyámoltalan kis bárányt ábrázol, kellemesen színes virágokkal, amint éppen a fűben ül. A gyapja szépen kivitelezett, szinte úgy érezzük, hogy kár lenne belevágni. Az alsó képen viszont... Kifejezetten megtépázta az időjárás, és talán az élet is azt a szegény "bárányt". A fű, amin fekszik is kifejezetten szegényes lett, de legalább az összhatás olyan, mintha segítségért kiáltana.

6. Süni

forrás: Nosalty

Ez az eddigi legélethűbb ábrázolása egy sündisznónak. Na jó, talán mégsem. Kifejezetten ötletes, hogy csoki rudakkal próbálták a tüskéket megcsinálni, de az az elbűvölő mosoly. Csillagos ötöst érdemel a gumicukor fogsor. Garantált volt a nevetés, mikor elfogyasztották.

7. Yoda

Nem teljesen értjük a muffinokon a zöld madzagokat, talán a Dagobah rendszert hivatott megjeleníteni. Kifejezetten ijedt hatást kelt az arca, de a füleit szépen eltalálták. A ruhájával kapcsolatban már egy egészen más gondolatunk támad.

Néhány önjelölt cukrásznak tehát jobb lenne, ha otthagyná a pályát, amit kigondolt magának. Az otthoni sütésnél sok remek desszert készíthető, de van egy sokkal egyszerűbb alternatívánk. Válaszd a Bindi olasz manufaktúrában készült süteményeit, melyet házhoz viszünk, és már élvezheted a legfinomabb tortákat, a legszebb köntösben.