Top 10 legdrágább torta

2021.01.13

Ha azt mondjuk, hogy torta, nem arra gondolunk, hogy minden pénzünket rá kell költeni. Ellenben készítettek olyan süteményeket, amelyeknél pontosan ez a helyzet. Annyira magas az áruk, hogy akár egy szelet is már elképzelhetetlen. Mi teszi őket ilyen különlegessé? Milyen alkalomra készültek? Milyen ízük van? Listába szedtük Neked a top 10 legdrágább süteményt.

10: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvői tortája


forrás: northfoto

Az ára 78 000 dollár, ami a cikk írásakor átszámolva több, mint 23 millió forintot jelent. A torta kifejezetten kis méretűnek minősül egy királyi családi esküvőhöz képest, hiszen csak 91 cm magas, ám így is közel 100 kg. Gyümölcstorta ízesítésű, fehér fondant borítja.

9: Nobue Ikara platina tortája


forrás: Pouted Lifestyle Magazine/pinterest

Az ára megegyező egy nagyobb házéval. Dollárban kifejezve 130 000 $, ami majdnem 39 000 000 Ft. Különlegessége, hogy platina láncok, medálok, és nyakláncok borítják, valamint ehető platina, amely igazán ritka. Az ok, amiért készült az egy marketingfogás. Egy amerikai platina ékszerekkel foglalkozó cég a hölgyek figyelmét kicsit ez felé az anyag felé szerette volna irányítani. A kampány sikeres volt, nagy növekedést értek el. Ízesítése titkos, csak a fondantot ismerjük, ami borította.

8: Masami Miyamoto gyémánt csokoládétortája


forrás: Yoshikazu Tsuno fotója

Hatalmas ugrás következik az árban. Ez a torta 850 000 dollár, ami közel 240 millió forint. Titok övezi az ízét, ám néhány kiszivárgott információ szerint egyszerűen egy különlegesebb ízesítésű csokitorta. Az ára abból fakad, hogy 100 db gyémánt borítja, ami így együttesen összesen 50 karátot tesz ki. Az indok, amiért elkészült egy hihetetlenül egyszerű cél. Vevőket szerettek volna egy kínai áruházba, karácsonyra csábítani. Azóta a tortát aukcióra bocsátották, még nem akadt rá vevő.

7: Luster Dust Cake


forrás: therichtimes.com

Ez a torta egy esküvői kiállításra készült Dallasban. Az árcédulát tekintve itt már átléptük az 1 millió dolláros határt, hiszen 1,3 millió $. Ez több, mint 387 000 000 Ft. A vonalak ezüstporból készültek, és összesen a süteményt 240 gyémánt borítja. Szállításához páncélkocsit használtak. Borításához elefántcsontból készült fondantot használtak. Az íze is ez alapján van meghatározva, nincs különleges belső.

6: Afrika torta

forrás: wonderlist.com

Ez a torta kifejezetten megosztó lett. Formáját tekintve nem lett egy hihetetlen különlegesség, Afrika képét mutatja. Az íze sem egy hihetetlen, forradalmi újítás, csokis márványtorta ízesítésű. Talán a gyémántok adják az árát, amelyeket a kontinens határvonalánál, valamint a legdélebbi csücskében és a nagyobb városoknál, gyémántbányáknál helyeztek el. Ez összesen 2000 drágakövet jelent. Így már megéri az 5 millió dolláros árát, ami majdnem 1,5 milliárd forint? Az okát nem tudják, miért készült.

5: Nahid Parsa luxus esküvői kiállítási tortája


forrás: themostofweebly.com

Elképesztő mennyiségű gyémánt, és arany pelyhek borítják az egész süteményt, amelyet aranyporral fedtek el. Kiválóan illeszkedik a luxus esküvőkhöz, amelyeknek szánt kiállításra készítették el. Ára egészen elképesztő, 20 millió amerikai dollár, vagyis közel 6 milliárd forint. Senki nem ismeri az ízét, de biztosan ehető volt, azonban senkit nem engedtek még a közelébe sem. Hat képzett őr figyelte az esemény során.

4: Devorah Rose gyémánt gála torta


forrás: collisheen.co/Buddy Valastro/pinterest

Ez a torta kapta talán a legnagyobb hírverést. Bizonyára hallottatok már Buddy Valastroról, aki tortákat készített a csapatával a Tortakirály című televíziós műsorban. Az ő nevéhez fűződik ez a sütemény. Devorah Rose híres a rongyrázó életstílusáról, és az ő Gyémánt Gálájára készült az édesség. Különlegessége, hogy smaragdok, rubinok, zafírok és természetesen gyémántok borítják. Az ára 30 millió $, ami majdnem 9 milliárd forint.

3: Dimuthu Kumarasinghe Kalóz tortája


forrás: aitkenspencehotels.com

Ennek a tortának az íze kifejezetten színes. Megtalálható benne a fahéj, a lila jamgyökér, a kókusz, a cukkini, a rozmaring, pisztácia, mandula, fehér csokoládé, sajt, szőlő, ananász, dió, tök, és a citrom is. Minden harapás egy igazi ízorgia. Az árát kifejezetten megemeli, hogy a zafír családjába tartozó rengeteg drágakővel borították, köztük az igen különleges Padmarajával, amit király zafírként ismerhetünk még. Így összesen igen jutányos, 35 millió dolláros áron juthatnánk hozzá, ami több mint 10,4 milliárd forint.

2: Nemzetközi Meleg Esküvői Show torta


forrás: Mercury Press & Media

Ez a torta egy hatalmas talány. Hihetetlen mértékben túlárazták, hiszen 52 millió dollár, ami majdnem 15,5 milliárd forint. Hogy ezt az árat miért érte el? Senki sem érti. Természetesen a grandiózus mérete, hiszen 8 emeletes, valamint a gyémántok megemelik a cédulát mellette, ez mellett ellenben semmilyen különlegessége nincs. A Nemzetközi Meleg Esküvő Showra készítették el. Az ízéről a fondanton kívül nem lehet semmit sem tudni.

1: Debbie Wingham Kifutó tortája


forrás: Adel Hanna, studio 67

Elérkeztünk a legdrágább tortához. Egészen pontosan 75 millió dollárt, 22 350 000 000 forintot kell kifizetnünk, és máris a miénk lehet. A sütemény maga nem is elképesztően szép, ellenben kifejezetten hosszú, 182 centiméteres és 453 kilogramm. Ízét a belga tripla csokoládé és a párizsi csoki adja. Drágakövekből nincs rajta hiány, hiszen 4000 db pink, sárga, fekete és fehér gyémánt van rajta. Egy meg nem nevezett arab párnak az eljegyzési partijára készítette Debbie Wingham, designer.

Ha nem szeretnél ennyit fizetni egy tortáért, de nagyon szereted az ellenállhatatlanul finom süteményeket, nézz körbe webshopunkban és mi házhoz visszük a megrendelésed.