Az erdő adta gyümölcsök

2020.08.06

A nyári barangolásokban, erdőjárásokban az egyik legjobb élmény, hogy úton-útfélen gyümölcstől roskadozó bokrokba, fákba botlunk. Kicsiktől a nagyokig mindenki élvezettel csipegeti az édes-savanykás bogyókat, melyek felüdülést nyújtanak a fáradt vándornak.

Melyek is pontosan azok a gyümölcsök, melyek az erdőben vadon is megteremnek?

  • Málna

  • Szeder

  • Áfonya

  • Szamóca

  • Faeper

  • Ribizli

  • Vadalma

Ezek a gyümölcsök nem csak a kirándulókat frissítheti fel, ha ismersz egy-egy jó lelőhelyet, akár szüretelni is kimehetsz, az összegyűjtött gyümölcsöt pedig lefagyasztva, lekvárként, szörpként is elrakhatod télre.

Az erdőben érő gyümölcsök általában kisebb méretűek, ám sokkal zamatosabbak a kertben termelt változatoknál. Általánosan elmondható a bogyós gyümölcsökről, hogy magas C-vitamin tartalmuk van, és sok antioxidánst tartalmaznak, tehát nagyon egészségesek.

A desszertek, fagyik között is nagyon népszerű az erdei gyümölcsös ízesítés. Az édes-savanykás bogyók ízét nagyon jól kiegészíti a joghurt, a mascarpone és a tejszín semleges, krémes íze. Ez a harmónia köszön vissza a Bindi olasz családi manufaktúra süteményeiben is. A gyorsfagyasztott desszertek közül többet is erdei gyümölcs válogatás ízesít. A Mousse Yogurt Frutti di Bosco akár diétázók számára kiváló választás, hiszen nagyon könnyű, joghurtos, gyümölcsös krémet töltöttek a vékony piskótalapokra.

A mascarpone krémessége emeli ki a bogyós gyümölcsök ízét a Crostata Frutti di Bosco e Mascarpone tortában.

A klasszikusok kedvelőinek ajánljuk a Frutti di Bosco tortát, melyben az omlós tészta öleli körül a vaníliás krémet és a rengeteg gyümölcsöt.

Ha csak egy krémes finomságra vágysz, akkor válaszd a Coppa Yogurt Frutti di Bosco üvegpoharas desszertet.

Rendeld meg a Bindi gyorsfagyasztott desszerteket a Starvit webáruházában!