BLOG

A segítő kéz a konyhában. A gép, amely kényezteti a lelkünk, még vizet is takarít meg úgy, hogy a lehető legtöbbet segít. Lágy morgása, és monoton zúgása nyugtatja a lelket, és rengeteg időt spórol meg nekünk. Már kitalálhattátok, ez a mosogatógép.

Három féle ember létezik. Az első, aki nem szereti a csípőset, talán kicsit elviseli, ha valami pikánsabb, de igazán nem kedveli, ha "sanyargatja" ízlelését. A második az, aki imádja a csípőset, és saját elmondása szerint ő bírja a legjobban, és a reggeli kávéját is chillivel készíti. A harmadik pedig, aki megőrül a csípősért, és nem csak mondja,...

A kések sok háztartásban ékszerei a konyhának, és ez mellett az egyik leghasznosabb elemei. Megvetted a legújabbat, amellyel ha csak mellé vágsz egy papírlapnak, akkor is elvágja. Örülsz, hogy innentől nincs semmi, ami megállíthatna, majd pár hét után már nem is annyira álom a használata. Miért van ez?

A fogyókúrázás kifejezetten szélsőséges képet alkot az emberek fejében. Sok esetben az a gondolat merül fel, hogy ez egyfajta önsanyargatás, pedig ez egyáltalán nem így van. A kulcs a sikerhez, hogy ne fosszuk meg magunkat az ételek és az ízek élvezetétől, így tartható fent hosszú távon is az új életmódunk.

A világ egy nagy szelet (sajttorta) érdekesség. Annyi féle különböző tények lengik körbe a hétköznapjainkat, hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebbeket. Rengeteget tanulhatunk a legdrágább vízről, vagy éppen a csokimikulásról. Azonban most egy olyan dolgot veszünk górcső alá, amire nem biztos, hogy fel voltál készülve!

Olyan ételekről beszélni, melyek túlestek a lejárati idejükön, nem éppen a legszebb, leginkább étvágygerjesztő dolog, amiről valaha írhattunk. Vagy mégis?!

Hiába főzöl és sütsz rendszeresen, a desszertnek nem biztos, hogy neki mersz állni. Hihetetlen precizitást igényel a cukrászat, viszont a legcsodálatosabb eredményeket szüli. Nem hiába hívják művészetnek, és a világhírű mesterei a szakmának méltán szereztek elismeréseket díjak, és elégedett vendégek formájában.

Bizony sokan egyetérthetünk abban, hogy néha sikerül túlköltekeznünk magunkat a bevásárlásnál. Egy átlagos magyar háztartás 30-50 ezer forintot költ élelmiszervásárlásra havonta. Természetesen ez függ az anyagi helyzettől, a háztartásban élők számától. Éves szinten ez már 360-600 000 Ft, ami mellett körülbelül 70 kg selejtet dobunk ki. Ezen sokat...