BLOG

Ha azt mondjuk, hogy torta, nem arra gondolunk, hogy minden pénzünket rá kell költeni. Ellenben készítettek olyan süteményeket, amelyeknél pontosan ez a helyzet. Annyira magas az áruk, hogy akár egy szelet is már elképzelhetetlen. Mi teszi őket ilyen különlegessé? Milyen alkalomra készültek? Milyen ízük van? Listába szedtük Neked a top 10...

Elérkezett az újév, és sokunk szeretne egy "új ént" építeni. Ehhez a leggyakoribb fogadalom, a fogyás, vagy az alakunk megőrzése. Megteszünk mindent ezért, sportolunk, és törekedünk az egészségesebb, kevésbé nehéz étkezésre. Az ételeknél viszont nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem mikor tesszük azt. Elterjedt az a tévhit, hogy este 18 óra...

Hamarosan átlépünk 2021-be. Ez az év kifejezetten furcsa volt, a maga módján. Egy dolog azonban teljesen biztos, hatalmas ünneplés követi majd az újévet. Biztosan előkerülnek a pezsgők a poharakba, vagy máshova is? Összegyűjtöttünk Nektek néhány pezsgő hangulatú süteményt, amelyek mind az otthonodban, könnyen elkészíthetők.

Ki ne ismerné, mikor a konyhát belengi az épp készülő mézeskalács illata. Ez éppúgy a karácsonyi készülődés része, mint a többi aroma, vagy épp a karácsonyfa díszítése. A neve szinte egybefonódott az ünnepi időszakkal.
Formája rendkívül változatos lehet, aminek szinte csak a képzelet szab határt. Ezt sokan ki is használják, és izgalmasabbnál...

Tea kisokos

2020.12.16

Évezredes hagyománya van a teázásnak. Nem csoda, hiszen nincs egy ismert negatív mellékhatása sem. Egészséges, élénkít, finom, télen felmelegít, nyáron felfrissít. Varázslatos aromákkal, rengeteg formában létezik, és vált közkedvelt itallá szerte a világon.

Nem is gondolnánk, de a magyar sütemények köré épített legendák, vagy éppen az eredetük pont olyan kalandos, mint a legjobb népmeséink. Ezeknek elengedhetetlen szerepük van a turizmusban, a kultúránk öregbítésében, konyhánk népszerűsítésében. Elhoztunk nektek négyet, amelyek épp olyan izgalmasak ízükben, mint történelmükben.

December 6-án érkezik hozzánk a Mikulás. Sok édesség, még több mosoly a nyomában. A legnépszerűbb ilyenkor a csoki Mikulás. A csokigyárak misztikuma mindig érdekes volt, akár filmekben, akár mesékben. Magyarország büszkélkedhet egy ilyen gyárral Diósgyőrben, ahol kizárólag ezeket gyártják.

Örömmel tudatjuk veletek, hogy elindultak online menüsoraink. Ehhez készültünk nektek egy kis segítségnyújtással, hogyan is tudjátok őket elkészíteni. Ne aggódjatok, semmi ördöngösség nincs benne.

Tálalás

2020.11.18

Egy szépen tálalt étel önmagában is étvágygerjesztő, nem csak a látványosság a cél. Beszéljünk most kicsit az "extrémebb" tálalásról, ne a szabályos, "hova kell tenni a salátás kanalat?" formáról. Nem gondolnánk, de a neves séfeken felül tudósok, marketing szakemberek, food-stylistok is dolgoznak a szép, forradalmi, vagy éppen minimalista stílusú...