Bevásárlás gyalog? Nem akadály!

2022.01.07

Gondoljunk csak bele: mekkora távolságra van tőlünk a legközelebbi, vagy épp a kedvenc bevásárlóközpontunk? Érdemes ezért autóba ülni, akár egyedül is? Ebben az esetben, és akkor is, ha nincs autónk, remekül elvégezhető a mindennapi bevásárlás gyalog is.

A táskák

Vitathatatlanul a bevásárlások rendkívül alulértékelt segítői.

Tedd a szívedre a kezed, és válaszolj őszintén: hányszor felejtetted otthon a táskát a vásárláshoz? Hány olyan táskád van otthon, amiben további táskák vannak, hogy aztán egyszer elvidd egy bevásárláshoz?

Ellenben, ha sétálva oldjuk meg ezt a kérdéskört, úgy nem lehet elhanyagolható tényező. A hátizsákok a legjobb barátok ilyenkor. Nem vesznek el kezet, könnyen megpakolhatók, nagyobb súlyt lehet velük megmozgatni egyszerűbben, és gyorsabban is végzünk a teljes procedúrával.

Persze nem minden a hátitáska, nem lehet a végtelenségig megpakolni azokat sem. Ilyen esetekre válasszunk olyan szatyrokat, amelyeknek két füle van. A második, hosszabb részét a vállunkra akaszthatjuk. Nem túl kényelmes, még kevésbé esztétikus, de növeljük vele a hatékonyságunkat.

Eszközök, amik segíthetnek

Egészen meglepő miket nem tudunk használni azért, hogy könnyítse a bevásárlást, vagy még több táskát mozgathassunk vele.

Kerékpár

Az egyik kevésbé népszerű pozitív tulajdonsága, hogy rengeteg olyan felületből áll, amire ráakaszthatunk vagy rárakhatunk táskát. További pozitívuma ennek, hogy a súlyt sem neked kell cipelned.
Negatívum, hogy az esztétikum ez esetben nem túl jelentős.

Gurulós bevásárlókocsi

Óriási segítség az idősebb korosztálynak a húzható kocsi. Rendkívül praktikus, strapabíró, lépcsőzést könnyítő kerekekkel, sőt még pihenni is lehet rajtuk. Ez a bevásárlások alkalmával is jó, ha kéznél van. A kerékpár és a hátizsák közös jellemzőivel bír, és nem csak azért, mert kereke van, és lehet bele pakolni. A súly szintén nem minket terhel, vagy csak a húzáskor kis részben, és praktikusan pakolható, az első mondatban említett felszereléssel még kényelmes is.

Házhoz szállítás

Nem teljesen kötődik a gyalogszerrel teljesített bevásárláshoz, de kétségtelenül hordozza a környezetkímélő, és relatív költséghatékony jellemzőit.

Könnyen válogathatunk

Majdnem az összes nagyobb áruházlánc a nagyvárosokban, és a környező településekre szállít már. Jóllehet a választék csökkentve van kis mértékben az eredeti, üzletben található készlethez képest, és szállítási díjjal is kalkulálni kell, de kétségkívül kényelmes megoldás.

Segítség a mindennapokhoz

Nagyban megkönnyíti, hogy egészen a bejárati ajtóig jön a bevásárlásunk, nem kell sem lépcsőzni, sem megtenni a boltig vezető utat, de még ott sem kell barangolni a sorok között. Egyszerűen csak a kipakolás marad.

Pont így szállítjuk ki a Bindi süteményeit. Feltételekről érdeklődj elérhetőségeinken és kóstold meg az igazi olasz desszertek élményét.