Az ország tortája

2020.08.13

Minden évben megrendezi a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája gasztronómiai versenyt. A nyertes tortát az augusztus 20-i Államalapítás Ünnepén rendezett ünnepségen mutatják be, majd egy éven át az ország cukrászdáiban kapható.

Ezen a versenyen olyan tortákat versenyeztetnek, melyek valamilyen formában Magyarországhoz kötődnek, alapanyagaikban a hazai jellegzetességek tükröződnek.

A szakavatott zsűri kikötése, hogy a versengő torták csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Így kerül minden évben az asztalra Magyarország szülinapi tortája.

Ebben az évben egy igazi különlegességet választottak ki, melynek neve Curiositas - Kíváncsiság. Legfőbb összetevője a birsalma, melynek az a különlegessége, hogy nyersen kellemetlen ízű, feldolgozva viszont finom csemege válik belőle. A birsalma mellett mogyoróval és mandulával ízesítették a tortát.

Ha van lehetőséged, kóstold meg ezt a különleges tortát, a cukrászat.net weboldalon megtalálod azon cukrászdáknak a listáját, ahol kapható, és képeket is nézhetsz erről a desszert különlegességről.

Otthonodba is könnyen varázsolhatsz cukrászdai élményt, ha házhoz rendeled a Bindi gyorsfagyasztott süteményeket, tortákat. Nézz körül a Starvit webáruházban, és válaszd ki a kedvenc desszertedet!