Gyorsfagyasztott = rossz? Nem!

2021.04.27

Az egészség az egyik legfontosabb tényező, kifejezetten igaz ez, ha az étkezésről beszélünk. Keressük a leginkább egészséges alternatívákat, és szentül hisszük, hogy az otthon elkészített, vagy a frissen vásárolt termékek sokkal jobbak számunkra, mint a gyorsfagyasztott társaik. Vajon igaz ez?

Nos, a válasz egyértelmű: nem. Bizonyított tény, hogy sok esetben még egészségesebbek számunkra a gyorsfagyasztott termékek, a további termékelőnyökről nem is beszélve.

Honnan ered a mirelit szó?

Ez is egészen pontosan úgy alakult ki itthon, mint a rotring ceruza. A mirelit és a gyorsfagyasztott kifejezés egészen pontosan ugyanazt jelenti, csak az előbbi a köznyelvesedett változat. Eredetileg ez egy márkanévből létrehozott mozaikszó, amely a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elit Terméke szóból származik. Ez a vállalat forradalmasította hazánkban ezt a termékkategóriát, ők gyártottak először gyorsfagyasztott termékeket az 1943-ban létesült, diószegi gyárukban. 2010-ben felvásárolták a MIRELITE márkanevet, majd továbbfejlesztették, és így máig megmaradt a köznyelvben.

Előnyök a gyorsfagyasztott termékek mellett

1. Egészségesebbek lehetnek, mint a friss társaik.

Emellett több érv is szól.

Több kutatás bebizonyította, hogy annyi tápanyag található bennük, mint amelyeket nem fagyasztva vásárolunk, sőt... Sok esetben még több antioxidánst és béta-karotint tartalmaztak. Vegyünk egy gyakorlatiasabb példát. A friss brokkoli egy hét eltelte után elveszti a C-vitamin tartalmának 50%-át, míg a mélyfagyasztott társa 10%-ot, ellenben ezt 1 év leforgása alatt teszi meg.

Továbbá ezek a termékek egészen biztosan a rendeltetésük szerint értek meg. Sok esetben a polcokon található gyümölcsök és zöldségek több ezer kilométert is utazhatnak, így éretlenül szedik le őket, hogy a szállítás közben, és a polcon érjenek meg. Ez tápanyagvesztéssel, és minőségromlással járhat. A fagyasztópultból szerzett társaikat viszont az aratás után azonnal fagyasztják, így megőrzik a tápanyagokat és a minőségüket. Az utaztatás sem okozhat problémát, hiszen a hűtőkocsikban a megfelelő hőmérséklet meg van teremtve a számukra.

2. Kényelmesebbek

Gondoljunk csak bele. Megvásároljuk a szép, friss zöldséget, melyet otthon rendeltetésszerűen eltároljuk, de mégis inkább halogatjuk a felhasználást, mert egyszerűen nincs idő hámozni, apróra vágni...

Vagy éppen a torták, sütemények esetében. A sütési procedúra is lehet élmény, de nem minden esetben. Sokszor inkább választjuk az egyszerűbb megoldást.

A gyorsfagyasztás esetében ez is adott, hiszen azonnal rendelkezésünkre állnak, nem kell őket előkészíteni, csak elkészíteni. Tárolásuk sem igényel nagyobb dilemmát, egyszerűen tegyük a mélyhűtőbe, és meg is oldva a probléma.

3. Az íz itt is fontos szempont

A kávéházas, cukrászdák, éttermek rengeteg esetben házilag, vagy saját üzemben készítik el a tortákat, süteményeket, egyéb édességeiket. Ez a módszer is kiváló minőséget hordoz, sőt még ad is élményt a fogyasztásukhoz, forgalmazásukhoz.

Pontosan ezt szeretnénk mi a Bindinél is elérni úgy, hogy kényelmesebb, könnyen tárolható, eltartható, HACCP előírásoknak megfelelő opciót ajánlunk, hihetetlen ízek mellett. Az olasz házi manufaktúra küldetése, hogy a legfinomabb ízeket hozzák el, az egyszerű tiramisutól egészen a különlegességekig.

Legyünk üzleti partnerek

A Bindi egyszerre nyújt évszázados tudást, szenvedélyt, és folyamatos innovációkat, hogy egy helyen meglelhesse minden vendéglátós partnerünk a neki megfelelő termékeket. Magas minőségű termékeinknek mi sem lehetne jobb jellemzője, mint az, hogy a legnagyobb gyorsétterem lánc kávézói is a Bindi termékeit forgalmazzák.

Torta Macao

Alap nélküli dús csokitorta  1 200 g / torta 14 szeletes nettó ár: 7 035 Ft bruttó ár: 8 301 Ft

8 301 Ft

Torta Fragoline

Puha vaníliás piskóta, vaníliás krémmel töltve, rengeteg eperrel a tetején. 1 300 g / torta 12 szeletes nettó ár: 7 850 Ft bruttó ár: 9 263 Ft

9 263 Ft

Lamponi e Passion Fruit torta

Passiógyümölcsös tejszínnel és málnaszósszal töltött piskóta, fehércsokoládéval és málnaöntettel díszítve. 1.400 g / torta 12 szelet nettó ár: 8.870 Ft/torta bruttó ár: 10.467 Ft/torta

10 467 Ft

Cheesecake Brulée

Klasszikus krémes sajttorta, karamellizált cukorral a tetején. 1400 g/torta 12 szelet Nettó: 8.950 Ft Bruttó: 10.561 Ft

10 561 Ft

Frutti di Bosco

Omlós tészta, vaníliakrémmel töltve, vegyes erdei gyümölcsözönnel. 1350 g/torta 12 szelet Nettó:  7.540 Ft Bruttó: 8.897 Ft

8 897 Ft

Cioccolato e Pere

Omlós gyümölcstorta, gazdag csokoládé krémmel, karammelizált körtével. 1350 g/torta 14 szelet Nettó: 6.440 Ft Bruttó: 7.599 Ft

7 599 Ft

Cocco Nocciola

Kókuszos, csokis csoda. Csak rajongóknak! 1250 g/torta  12 szelet Nettó: 7.230 Ft Bruttó: 8.531 Ft

8 531 Ft

Choco-Nocciola

"Csokivarázs" nagyon finom mogyorókrémmel töltve. 1200 g/torta  12 szelet Nettó: 9860 Ft Bruttó: 11635 Ft

11 635 Ft

Torta Blanca

Mogyorós keksz vanília ízesítésű krémmel és csokoládéforgáccsal töltve, ropogós mogyoróval és egy réteg kakaós piskótával dúsítva. Fehércsokoládé mázzal leöntve. 1.400g/torta 12 szelet nettó ár: 9.760 Ft bruttó ár: 11.517 Ft

11 517 Ft

Torta Della Nonna

Tradícionális, igazi főzött vaníliás krémmel, pirított fenyőmaggal meghintve. 1.200/torta 14 szelet nettó ár: 6.980 Ft bruttó ár: 8.236 Ft

8 236 Ft

    Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed kérünk, tekintsd meg webshopunk ajánlatait. Az oldalon található elérhetőségeken keressen fel bennünket, hogy egy igazán jövedelmező partnerséget indíthassunk, közösen.