Hogyan készül az eredeti olasz csokifagyi?

2020.07.23

Ha fagyi, akkor mindenkinek az olasz fagylaltkülönlegességek jutnak eszébe. Ez a hideg finomság már az ókori Rómában is ismert és kedvelt édesség volt, igaz még csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak, mivel a jeget ekkoriban még nehéz és költséges volt beszerezni, majd a kész fagylaltot hidegen tartani.

A csokoládés ízesítés a vanília mellett a legnagyobb klasszikus, és sokak kedvence is. Az eredeti olasz fagyi elkészítéséhez tulajdonképpen elég pár hozzávaló, de nagyon fontos, hogy ezek az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Ezek pedig: tej, tejszín, tojássárgája, csokoládé.

Sajnos manapság sokan helyettesítik a tejszínt és a tojást valamilyen olcsóbb, gyengébb minőségű alapanyaggal, és a tej egy részét is vízzel pótolják. Ez azonban sokat ront az ízélményen, ahogy az is, ha a tojássárgáját nem megfelelően adagolják, mivel ez a forró tejes keverékben könnyen kicsapódhat.

Érdekes, hogy a kevés, és könnyen hozzáférhető hozzávalók ellenére kevés helyen lehet kiváló minőségű, olasz fagyit találni Magyarországon. Megéri felkutatni a legjobb lelőhelyeket, mert egy finom, fagyis desszertnél nincs is jobb egy forró nyári napon.

A Bindinél is találsz fagyival, parféval töltött gyorsfagyasztott süteményeket, melyeket az olasz családi manufaktúra nagy gonddal és odafigyeléssel készített el. Ilyen például a Mousse Stracciatella, amit nem is kell teljesen felengedtetni, hanem egy igazi csokis-vaníliás fagyitrotaként fogyaszthatod. Ha jobban szereted a gyümölcsös, jeges ízeket, akkor pedig a Cocco Ripieno, Limone Ripieno, Ananas Ripieno parfékat ajánljuk. Ezek a parfék az ízesítésnek megfelelően kókusz-, citrom- és ananászhéjba vannak töltve, így nem csak nagyon finomak, hanem elképesztően látványosak is.

Nézz körül a Starvit webshopban, és rendeld házhoz kedvenc gyorsfagyasztott desszertedet, vagy töltsd fel éttermedet, cukrászdádat szezonális Bindi édességekkel!