Hogyan tároljuk a fagyasztott tortákat?

2021.09.23

A címre, ha teljesen egyszerű választ akarunk találni, akkor azt mondanánk: "a fagyasztóban". Ennél azért pár lépéssel bonyolultabb a dolog.

A Bindi saját tortáihoz adunk tanácsokat mind a vendéglátó egységeknek, mind a magánszemélyként rendelő partnereinknek.

A kiolvasztás

Tortáink minden esetben fagyasztott állapotban kerülnek kiszállításra, melyeket szigorú élelmiszerbiztonsági szabályozásokat követve tárolunk és szállítunk.

A torták kiszállítása kartondobozokban történik, melyek önmagukban szigetelnek. Ezért két módszert választhatunk az olvasztásra: a hűtőben, valamint szobahőmérsékleten.

A hűtő

Vendéglátó egységek esetében ez az opció a lassabb, nagyobb szervezést igénylő, de biztonságosabb megoldás. Ebben az esetben a +4 °C fokos levegőn hozzávetőlegesen 12 óra alatt felengednek, és fogyaszthatóak lesznek.

Ez természetesen megkívánja a kellő előre gondolkodást, de kis szervezéssel biztonságos, és még sokáig fogyasztható süteményt kapunk eredményül.

A szobahőmérséklet

A gyors megoldás úgy, hogy a minőségén egy cseppet sem ront. Azonban figyelni kell az eltelt időt, hiszen nem tesz jót a hosszas, nem hűtött közegben való tárolás.

Hozzávetőlegesen 20°C fok, vagy az feletti hőmérsékleten 4-5 óra leforgása alatt olvadnak ki süteményeink. Ez függ az összetételtől, a piskótától, azonban ez az idő az, aminél a felengedés egészen biztosan megtörténik.

A Cocco Nocciola tortánk kifejezetten gyorsan olvad, hiszen rengeteg krém található benne a diós piskóták között, egészen biztosan fogyasztható 4 óra leforgása alatt.

Cocco Nocciola

A két különböző frutti di bosco termékünk a sok gyümölcs okán már kissé hosszabb felengedést igényel, itt már érdemes akár 4,5 órát tartani. Bár a fagyott gyümölcsök kedvelőinek elég a 4 óra is, hiszen a krém és a piskóta ez idő alatt már kiolvad.

Az üdítő kivételek

Vannak termékeink, amelyeket nem szabad kiolvasztani, hiszen úgy vannak elkészítve, hogy ebben az állapotban a legfinomabbak, és így lehet őket szervírozni.

Ilyen például a Marengo Tonda termékünk, mely a vaníliakrém miatt kell, hogy így legyen tálalva.

Ide soroljuk még a Mousse stracciatella valamint a Mousse yogurt e frutti di bosco termékeinket, ami a könnyed mousse, és a lágy krém miatt fontos, hogy hidegen legyenek a tányérokon.

Mousse Stracciatella

Mousse Yogurt e Frutti di Bosco 

További tanácsokkal látunk el, valamint kérdéseddel nyugodtan fordulj hozzánk elérhetőségeink bármelyikén, melyeket ide kattintva találsz meg.

Hogyan lehetsz Te is Bindi partner?

Egyszerű, mind magánszemélyként, mint vendéglátó egységként. Amennyiben az otthonodba szeretnéd, és egy igazán felejthetetlen szülinapot, bulit szeretnél szervezni, úgy rendeld meg webáruházunkból a termékeket, amelyeket kinéztél.

Ha vendéglátó egységként szeretnél partnerünk lenni, úgy az info@starvit.hu email címen vagy telefonos elérhetőségeinken (+36-96-514-580, +36-30-981-3772) vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi tájékoztatást és választ adunk minden kérdésedre.