Húsvéti sütemény ötletek

2020.04.07

Legfinomabb süteményeinket már otthonodba rendelheted


Az ünnep alkalmából két könnyen tálalható süteménnyel is készültünk. A Bindi desszertek könnyed kikapcsolódást nyújtanak rohanó világunk mindennapjaiban, akár szeretteink körében vagy csak egy szelet erejéig egy jó könyv mellé a tavaszi napsütésben. Különösen jól eshet ebben a helyzetben is egy kis édes böjtöt követő bűnbeesés.

Az idei Húsvét több szempontból is rendhagyó. A böjti időszakot a családok nagy többsége szorosabban töltötte együtt a járvány miatt. A gyerekek otthonról tanulnak, a szülők közül is sokan otthonról dolgoznak és a nagyszülőkre is mindenki jobban odafigyel, mint tenné egyébként az ünnep előtti készülődésben. Kicsit talán mindenki körül lelassul most az idő, van lehetőség mindent jobban átgondolni, ki és mi az ami igazán fontos a járvány nyújtotta fenyegetés árnyékában. Sokan figyelik az egészségügyi helyzetet, a politikai fordulatokat és aggódnak a saját és szeretteik sorsa iránt. Ezek az események és általuk kiváltott gondolatok óhatatlanul is rányomják bélyegüket a közelgő ünnepre. Semmi sem a megszokott ritmus szerint alakul, a hétköznapok, az előkészületek és maga az ünnep sem. Nem látogatjuk távoli rokonainkat, ismerőseinket, nem megyünk templomba és a lányok is hiába várják a locsolókat. Rendhagyó módon ünnepeljük tehát idén Húsvétot, mely a feltámadás ünnepe is. Bízzunk benne, hogy hamarosan fellélegezhet a világ és ha idén Húsvétot nem is, de hamarosan egy szép hétköznapot mindannyian feltámadásként élünk majd meg a közeljövőben.

Addig is két gyümölcsös Bindi desszertet ajánlanánk, melyek előre szeleteltek és garantáltan megédesítik a szűk körben töltött ünnepi időszakot.

Fragoline torta - Puha vaníliás piskóta, vaníliás krémmel töltve, rengeteg mini erdei eperrel

Cioccolato e Pere - omlós gyümölcstorta, gazdag csoki krémmel karamellizált körtével