Klasszikus olasz desszertek

2020.09.10

A nemzeti konyhák közül az olasz gasztronómia az, ami hamar világhódító útra indult, és bizony sokunk szívét meg is nyerte. A pizzák és tésztaételek mellett a desszertek is nagyon népszerűek. A tiramisut és a fagyit persze a legtöbben ismerik, de összegyűjtöttünk még néhány finomságot, ami az olasz cukrászdák sajátja.

A legnépszerűbb olasz finomságok

 1. Tiramisu és profiterol
  Természetesen nem hagyhatjuk ki a legnépszerűbbeket a felsorolásból. A profiterolról már írtunk egy korábbi cikkünkben, és a tiramisu is megérdemel egy külön írást, legközelebb erről olvashatsz majd.

 2. Panna Cotta
  Ezt a krémes finomságot is sokan ismerik, és világszerte kedvelt desszert. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, ugyanis csak tejszín, cukor, vanília és zselatin szükséges hozzá. Megfelelően lehűtve, gyümölcsökkel ízesítve könnyű, lágy finomságot kapunk. Az eredeti recept Piemont tartományból származik.

 3. Cannoli
  Szicíliát a Nap szigetének is szokták nevezni. Innen származik a Cannoli, amely egy meglehetősen dekadens édesség, hiszen az olajban ropogósra sütött kéregbe lágy, krémes rikottát. Sokféle változatban készítik, Olaszországban például komplett Cannoli bárokat nyitottak, ahol a vendégek maguk választhatják ki, mivel töltsék meg a ropogós tésztát.

 4. Crostata
  Ez a tradícionális desszert az olasz gyümölcsös pite. Az omlós tésztát leggyakrabban cseresznyével, bogyós gyümölcsökkel vagy barackkal töltik meg, de számos változata ismert. Például Dél-Olaszországban rikottás krémet is töltenek a pitébe a gyümölcsök mellé.

Olasz klasszikusok a Binditől

Természetesen a Bindi olasz családi manufaktúra is készít tradícionális olasz, gyorsfagyasztott süteményeket, desszerteket, melyeket Te is könnyen megrendelhetsz a Starvit webáruházon keresztül:

Cannolo Siciliano: az igazi klasszikus cannoli, narancsos, rikottás krémmel.

Crostata Frutti di Bosco e Mascarpone: erdei gyümölcsös crostata, melyet a vaníliás mascarpone krém egészít ki.

Rendelj cukrászdádba, éttermedbe Bindi gyorsfagyasztott süteményeket, és varázsolj olasz cukrászdai élményt!