Mi az, amit nyugodtan ehetek este is?

2021.01.06

Elérkezett az újév, és sokunk szeretne egy "új ént" építeni. Ehhez a leggyakoribb fogadalom, a fogyás, vagy az alakunk megőrzése. Megteszünk mindent ezért, sportolunk, és törekedünk az egészségesebb, kevésbé nehéz étkezésre. Az ételeknél viszont nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem mikor tesszük azt. Elterjedt az a tévhit, hogy este 18 óra után már nem szabad enni, de ez nem igaz minden ételre. Fontos, hogy ne feküdjünk le korgó gyomorral, hogy aztán reggel nekiesünk a hűtőnek. További lényeges szempont még, hogy ha sokszor érezzük az éhségérzetet, hamar feladhatjuk a célunkat, a fogyást.

Az egész napra (reggelitől-vacsoráig) fel kell építenünk az étrendünk olyan ételekkel, melyek segítenek a jóllakottság érzésében. További tévhit tehát, hogy a legjobb kihagyni a vacsorát. A lényeg, hogy 2 óra teljen el a lefekvés és a vacsora között. Ha olyan az időbeosztásod, hogy korán vacsorázol, de később fekszel, akkor tarthatsz még egy étkezést alvásig, csak hagyd meg a szervezetednek az emésztésre szánt időt. Az emésztőrendszernek fontos, hogy ki is pihend magad, 8-10 órát szeretne szünetet tartani. Mik is azok az ételek, amelyek nem terhelik le, és bátran fogyaszthatod későn is?

Tojás

Néhány tojást, pár paradicsommal együtt elfogyasztva körülbelül 200 kalóriát, vagy még kevesebbet viszünk a szervezetünkbe. Szénhidrátban szegények, így nem terhelik le az emésztést, és rengeteg vitamint és proteint tartalmaznak.

Csirke

Pár szelet sült csirkemellel sem jársz rosszul! Magas fehérjetartalomnak köszönhetően sokat segít az izomépítésben is. Ha salátát is csinálsz mellé, akkor az éhségcsökkentő rostokat is beviszed a szervezetedbe.

Zöldség, gyümölcs

Ha ropogtatnál valamit, kiváló alternatívák a zöldségek. Cukkini, kígyóuborka, sárgarépa, paradicsom, paprika, ezek mind kiváló alternatívái a nasiknak és a fontos rostokat is tartalmazzák. Mártogathatod őket hummuszba, de ezzel vigyázz! Sok a kalória benne.

Ha édesebbet szeretnél fogyasztani, válaszd a bogyós gyümölcsöket vagy az almát. A málnában, szederben, ribizliben, áfonyában sokkal kevesebb a kalória és a szénhidrát, mint a többi gyümölcsben. Az alma kifejezetten dús a rostokban, így laktató.

Protein shake 

Hihetetlenül magas százalékban van benne fehérje, ellenben magas kalóriatartalmú lehet, attól függ, milyen arányban keverjük. Az izomfejlesztésben nagy szerepe van, és akár egy étkezést is helyettesíthet. Edzés után, és este is remek döntés fogyasztani.

Tejtermékek

Túró

Remek izom-regeneráló, és rendkívül laktató, magas fehérjetartalmú.

Sajt

Egy kis szelet sajt körülbelül 100 kalóriát tesz ki, és az izmok egészségéhez is hozzájárul, és segít lazítani.

Mandulatej

Ez nem kifejezett tejtermék, hanem tejital, de ettől függetlenül gazdag növényi proteinekben, egészséges zsírokban, és egy pohár nem több, mint 80 kalória.


A nap többi étkezéséhez válaszd BIO termékeinket, melyek hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz, és kedvező áruknak köszönhetően vonzók sok tudatosan étkező körében.