Egy fülledt édesség

2021.06.16

Kellemes, madárcsicsergős reggelek. Lengedező fuvallat a lakásban. Könnyed ébredés. A jelei a nyárnak az otthonunkban. Örülünk neki, hiszen végre remek időre kelhetünk reggel, a nyitott ablakon beszűrődik a kismadarak éneke, és a kellemes, reggeli szellő frissen tartja a szobánkat.

Ez a nap igazán pihentetőnek ígérkezik. Hétvége van. Magunk mögött hagytuk a zajokat, a zsúfolt órákat. Ezen a napon minden csak rólunk szól.

Valami oknál fogva a pihenéssel töltött órák mindig sokkal gyorsabban szaladnak. Észrevesszük ezt mi is. Éppen felkeltünk, már érezzük, hogy kissé korog a hasunk, hiszen már 10 óra van. Meg is van az első igazi sportteljesítény a mai napra: kikelünk az ágyból és elsétálunk a fürdőszobába. Megmosdunk, összeszedjük magunkat, és átcsattogunk papucsunkban a konyhába, és megcsináljuk a kávénkat. Miközben készül, mi is elkészítjük a reggelinket. Dehogy a reggelit, ez már a tízórai.

Egy furcsa, ám kellemes érzés kerít minket hatalmába. Próbálunk rájönni, erősen gondolkodunk, vetekszik a hiányérzettel, de a kellemes fajtával. Boldogsággal önt el az érzés, de mégsem tudjuk hova tenni. Na, mindegy. Vállat vonunk.

10 óra 45 perc. Van még idő, nem kell nekilátni az ebéd elkészítéséhez, rávetem magam a kanapéra, és nekilátok a kedvenc sorozatom következő részének. 11 óra 40 perc. Van még idő? Van még idő! Igazán izgalmasan zárták le az évadot, még egy rész nem árthat. 12 óra 40 perc. Éhes vagyok, de ma minden rólam szól, ma pihenek. Kinyitom a hűtőt, gondolkodok, hogy ezek az alapanyagok mihez lennének jók. Hacsak nem akarok enni egy sonkás, sajtos, tojásos szendvicset ebédre, akkor sajnos ez nem lesz elég. Szerencse, hogy van a fagyasztóban fagyasztott étel, amit korábban rendeltem. Olaj, beleszórom és kész is. Megint..., megint elkapott az az érzés. Valami hiányzik. Miközben eszem, és pörgetem a Facebookot, felugrott egy igazán gyönyörű sütemény. Édeset szeretnék enni!

Fel is húzom a cipőmet, hiányzik a kellemes forgatag, szeretnék beülni egy helyre, kiülni a teraszra, és ott megenni azt a sütit.

Megérkeztem a kedvenc helyemre. Igazán különleges, olasz, házi csodákat szolgálnak itt fel. Kellemes meleg van, így inkább valami könnyed, gyümölcsös édességet rendelek magamnak. Lamponi e Passion Fruit? Szenvedélyes, málnás, maracujás, könnyed, piskótás édesség. Ez kell nekem!

Szinte azonnal ki is hozta egy mosolygós hölgy, nagyon kedves volt. Nem is lehet szebb ez a nap. Az első falat. Ahogy átszalad a villa oldala a rétegeken, ahogy törik a málnás öntet, ahogy a piskóta ketté válik, ahogy olvad a számban. Tökéletesen illik a nyugodtan hömpölygő városi forgataghoz. Élvezem, hogy szinte kívülről figyelhetem. Gondolkodhatok sorsokon, mosolyoghatok, nevethetek együtt az emberekkel. Remek ötlet volt sütizni ma egyet.

Ez a nap tényleg rólam szólt. Úgy érzem, ma ki tudtam magam pihenni, feltöltődtem, csodálatosan finomakat ettem, szórakoztam, szerettem minden percét.

Felemelő ez az érzés, és ezt bármikor átélheted. Rendeld meg gyorsfagyasztott termékeinket az otthonodba, hogy gyorsan, kényelmesen és finomat ehess, kedvező áron. Étterem, cukrászda vagy kávézó tulajdonos vagy? Add meg ezt a hangulatot vendégeidnek, és legyünk üzleti partnerek. Vedd fel a kapcsolatot velünk elérhetőségeink bármelyikén.