Top 5 süteményünk a karácsonyi vacsorához

2021.12.16

Ha azt mondjuk, karácsonyi sütemény, mi az első, amire gondolunk? Egyértelmű, hogy a bejgli, szaloncukor, zserbó, hókifli, kókuszgolyó, keksztekercs örökérvényű csoportból jön ki az eredmény. Azonban, ahogy tartja a szintén klasszikus frázis: a változatosság gyönyörködtet.


A karácsonyi sütemények hagyományaival (https://www.starvit.hu/l/karacsonyi-sutemenyek-tortenete/) sosem mennénk szembe, már csak a vendégeink miatt sem. Ellenben ezek mellett mindig jó, ha valami különlegeset is tudunk szervírozni. Melyek azok a süteményeink, amelyek igazi díszei lesznek a karácsonyi vacsorának?

Cheesecake Brulée


Tényleg el kell szakadni teljesen a klasszikusoktól? Nem minden esetben. A hagyományos sajttorta ízét, és piskótájának omlósságát nyújtja egy apró csavarral. A tetején egy vékony karamell réteg adja a kerek ízélményt.

Mousse Stracciatella


Csokoládé, vanília, sztracsatella, piskóták. Könnyű szeletbe zárva az igazi páros, a csoki-vanília ízét egyben, lágy krémmel tálalva.

Torta di Mele


Mitől igazán karácsony a karácsony? A hangulat, a fények, az ételek, és az illatok. A narancsos szegfűszeg, a fenyőillat, a készülő ételek illata mellett van egy, amitől mindenkit ellep a békés, meghitt hangulat. Ez az almás fahéj.

Tradicionális almatorta igazán omlós, gyümölcsös, ünnepi süteményünk.

Cioccolato e Pere


A különlegességek vonalát erősíti ez a tortánk. Lágy piskóta, melyet csokikrém takar be, étcsokoládéforgáccsal a tetején, melyet aztán a karamellizált körte koronáz meg.

Chocolate Triology


Végül egy igazi kedvenc, amely a "triplacsoki" fogalmát teljesen átírja, és megmutatja a különbséget ez és a "tripla csoki" között.

Minden falata igazán telt, hiszen három különböző csokoládé van benne. A fehér-, az ét-, és a tejcsokoládé hármasának harmóniájával halmoz el minket.

+1 Cocco Nocciola


A kókuszgolyó szerelmeseinek. A két piskóta zárja magába a lágy kókuszos vaníliás krémet, melyet a tetején csokiöntet bolondít meg, végül kókuszreszelékkel lesz igazán finom.