Torta Guinness Rekordok

2021.08.06

A Guinness Rekordok könyve az a dokumentum, melyre igazán büszkék lehetnek azok, akik belekerülnek. Globálisan, végtelen különböző kategóriában gyűjtenek személyeket, vagy olyan természeti jelenségeket, melyek a teljesítőképesség és a fizikai törvények határait feszegetik. Így tettek és tesznek a mai napig az édességekkel, tortákkal egyaránt.

A leghosszabb torta

Ezt a címet az Indiai Cukrászok Szövetségének tortája érdemelte ki, melyet Thrissurban készítettek, 2020. január 15-én.

A torta 5 300 méter hosszú, vaníliás csokoládé ízesítésű, és több százan dolgoztak elkészítésén, körülbelül egy teljes napon át. Elfogyasztása, az ezt csodáló tömegnek hála nem volt több, mint 10 perc.

Forrás: Baking Heaven

A legöregebb torta

Svájcban, az Alimentarium Food Museumban őrzik a világ legrégebben elkészített tortáját, mely mind a mai napig épségben (nagyjából) megtekinthető.

Habár már nem nyújt túl bizalomgerjesztő látványt, egészen csodálatos, hogy ennyi ideig megmaradt az utókornak, hiszen több, mint 4000 éves. Pepionkh sírjában találtak rá, aki az ősi Egyiptomban élt körülbelül időszámításunk előtt 2200-ban. Lezárva, és vákuum csomagolva feküdt a sírban a sütemény.

Forrás: Egyptian Streets

A legmagasabb torta

Egészen elképesztő, hogy milyen magaslatokba mentek el egy indonéz gasztronómiai iskola munkatársai és diákjai, szó szerint.

Nekik köszönhető, hogy ez a torta elkészült 2008. november 28-án. Magassága 33 méter, mely egy 10 emeletes ház méretével egyenlő, 20 tonna a súlya. Cukorból és margarinból egyaránt 1620 kilogrammot, és 3240 kilogramm tojást használtak fel, hogy elkészüljön, csak hogy néhány hozzávalót említsünk.

Forrás: Guinness World Records

A legtöbb gyertya egy tortán

Jogos lenne, ha azzal bókolnánk a torta tulajdonosának, hogy remekül néz ki az életkorához képest.

Ugyanis ezt a süteményt egy meditációs tanár, Sri Chinmoy tiszteletére készítették 2016. augusztus 27-én, születésnapja jubileumán, New Yorkban. A hódolat és az alázat jelképe igazán történelmi lett, hiszen beleírta magát a Guinness Rekordok könyvébe, a tortát 72 585 gyertya díszítette.

Forrás: Guinness World Records

A legtöbb 8 óra alatt eladott torta

Egy igazán nemes célért, egy alapítványnak való gyűjtésre szánta el magát Maria Michel, Chris Mintz és rengeteg segítőjük, Kanadában.

Az eseményre 2014. május 31-én került sor, és 8 órát szántak arra, hogy megdöntsék a világrekordot. Sikerült is, hiszen 14 534 darab tortát adtak el, és 14 390 dollárt gyűjtöttek ez idő alatt. Ez percenként 30 tortát jelent.

Forrás: World Record Academy

A legnagyobb tiramisu

Természetesen a desszertek igazi hazája, Olaszország tartja a tiramisu világrekordját.

2015. májusában készült, éppen egy kicsivel több, mint 3 tonna, 3 015 kilogramm. Elkészítéséhez 750 liter kávét használtak fel, 625 kilogramm mascarponét és 250 kilogramm cukrot.

Forrás: Guinness World Records

Te is megkívántál egy szelet igazán finom tortát? Az olasz házi ízek hozzád is elérkeznek a Bindi desszertkülönlegességeivel, melyet kizárólag itt találhatsz meg, webáruházunkban.