A kávé világnapja

2020.10.02

Mindenkit fűz a kávéhoz valamilyen viszony: a legtöbben szeretik, sokan el sem tudják képzelni az életüket nélküle, sokan ki nem állhatják. Van, aki az ízéért szereti, van, aki az élénkítő hatása miatt issza, és olyanok is vannak, akik a kávézás rituáléjához kötődnek. A víz után a kávé az az ital, amit a világon a legtöbben fogyasztanak.

A kávézás kultúrája hosszú évszázadokra nyúlik vissza, és folyamatos fejlődésben van. Magyarországon is egyre népszerűbbek az újhullámos kávézók, ahol a legkifinomultabb technikákkal készítik el a kávékülönlegességeket.

A legtöbb kávét Európában fogyasztják, ezen belül is a skandináv országok vezetik a rangsort. A statisztikák alapján míg egy magyar ember 2.6 kg kávét fogyaszt el egy évben, egy finn 12 kg-ot.

Egészséges-e a kávé

Valószínűleg Te is tisztában vagy vele, hogy a kávé serkentőleg hat a szervezetre, tágítja az ereket és vízhajtó hatása is van. Sokszor azonban vita kerekedik abból, hogy vajon egészséges-e a kávé. A legújabb kutatások szerint a mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van a szervezetre, sőt, polifenol tartalma miatt csökkenti a halálozás kockázatát egyes szív-és érrendszeri valamint tüdőbetegségeknél.

Az olasz kávé

Az olasz kávé az egyik leghíresebb a világon, de gondolkodtál már rajta, hogy miért? Hiszen Olaszországban nem termesztenek kávébabot... A titok a kávébabok gondos pörkölésében és őrlésében rejlik. A zöld kávébabokat különös gondossággal szállítják, védve a káros nedvességtől. Ezután a pörkölés során előcsalogatják a kávészemekből a rejtett aromákat, mely igazán egyedi ízt kölcsönöz a kávénak.

Olasz kávés desszertek

A méltán népszerű olasz kávé ihlette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut is, melyről előző blog cikkünkben írtunk részletesebben. Kedvenc kávénk mellé jól esik egy finom sütemény is, nem hiába, hogy a legjobb cukrászdákban jó minőségű kávé is kapható.

Szerezd be Te is éttermedbe, cukrászdádba a fenséges Bindi olasz gyorsfagyasztott desszerteket, és kínáld őket vendégeid kedvenc kávéjához!