BLOG

A csoki a világ legnépszerűbb édessége, nehéz olyan embert találni, aki ezt a finomságot ne szeretné valamilyen formában. Amellett, hogy vitathatatlan örömforrás, számos más előnnyel is jár a csokoládéfogyasztás. Persze nem mindegy, hogy melyiket választod, a túlcukrozott, valódi kakaót alig tartalmazó csokik kifejezetten egészségtelenek.

Kevés olyan ikonikus desszert van, amely az egész világon ismert és népszerű, ám ezek közül több is az olasz cukrásztörténelem remeke. Ilyen a profiterol is, amely a reneszánsz Olaszországban, Medici Katalin udvarában született, és innen indult világhódító útjára.

A nyár elején termő gyümölcsök üdítő változatosságot hoznak a hosszú, idénygyümölcsöktől mentes időszak után. Ilyenkor jön el a piros gyümölcsös sütemények, a friss szörpök és a fáról, bokorról csipegetések ideje.

2020-ban június 20-án, pontban 23 óra 43 perckor lesz a nyári napforduló. Ez azt jelenti, hogy ez az éjszaka lesz a legrövidebb az évben. Innentől minden nap egyre rövidebbek lesznek a nappalok egészen december 22-ig, a téli napfordulóig.

A finomabbnál finomabb édességeknek nagyon nehéz ellenállni, még akkor is, ha tudjuk, hogy a plusz kalóriák bizony nem jönnek jól. Éppen ezért sokszor nyúlunk a természetes vagy mesterséges édesítők után, hátha így megússzuk az édes élvezet káros hatásait.

Június 1-jén hivatalosan is beköszöntött a nyár. Bár még hűvös az idő, 1-2 nap múlva jönnek az igazán meleg napok. Ilyenkor jobban esnek a könnyedebb édességek, ezért ebben a cikkben a Bindi üvegpoharas desszertjeit szeretnénk bemutatni Nektek.

A nyárral egy időben érkezik az igazi eperszezon, így a kora nyári hangulat immár egybeforrt az epres finomságok ízélményével.

Egy finom sütivel jó ünnepelni, a különleges desszertek emelik egy összejövetel hangulatát, és segítenek átvészelni egy nehéz napot.

Az ENSZ 1994-ben a családok számára is kinevezett egy jeles napot, hogy a társadalom legfontosabb "intézményére" is felhívja a figyelmet.