BLOG

A gyorsaság fontossága a konyhában is jelen van, éppúgy, mint a mindennapokban. A meleg nyári napokon nem biztos, hogy órákat töltenél el a tűzhely és a sütő mellett, és egészen biztosak vagyunk abban, hogy ilyenkor jól esik, ha csak pár perc elteltével finom ételt tálalhatsz.

Napjainkban az egyik legfontosabb elemmé nőtte ki magát a külcsín. Önmagában marketingértékkel bír, ha valamely termékünk, tálalásunk annyira gyönyörű, hogy a vendégeknek már-már rosszul esik beleszúrni a villát. Miért lehetséges, hogy néhányan olyan ínycsiklandozóan készítik el ezeket? Pár egyszerű trükkel Te lehetsz a tányérok legújabb stylistja....

A sorozat, melyet azért készítünk minden vendéglátóegység tulajdonosának, hogy partnerei lehessünk a sikerekben. Így nem csak termékeink, hanem ötleteink is növelhetik a forgalmat, és igazán elégedett munkáltatók és munkavállalók, de legfőképp elégedett vendégekkel töltik meg cukrászdájukat, éttermüket, kávézójukat.

Az egyik legcsodálatosabb élethelyzet, amikor az otthonunk nyugalmában elnyúlunk a kanapén, és megjutalmazzuk saját magunkat a csokoládé édes élményével. Hagyjuk, hogy elolvadjon a szánkban, elárasszon a könnyed édességtől való megrészegülés. Legyen bármilyen ízű a kedvencünk, ezt a pillanatot tulajdonképpen magának a földi mennyországnak éljük...

Kevesen tudják, de a világ egyik leghíresebb, és globálisan talán az egyik legelterjedtebb kávémárkája egy magyar emberhez fűződik. Bizonyára bárhol legyünk, akár Olaszországban, akár London egy remek kávézójában, találkozhatunk az Illy márkanévvel. Ebben a cikkben kitalálója, a "kávéforradalmár", Illy Ferenc előtt tisztelgünk.

Amire az egyik legbüszkébbek lehetünk, az a konyhánk. A magyar konyha csodálatos, tartalmas ízei bárkit elvarázsolnak szerte a világban. Az egyik legfontosabb alapanyagunk a hagyma. Amellett, hogy rendkívül ízletes, valami oknál fogva mindenkit megríkat. Vagy mégsem?

Kellemes, madárcsicsergős reggelek. Lengedező fuvallat a lakásban. Könnyed ébredés. A jelei a nyárnak az otthonunkban. Örülünk neki, hiszen végre remek időre kelhetünk reggel, a nyitott ablakon beszűrődik a kismadarak éneke, és a kellemes, reggeli szellő frissen tartja a szobánkat.

Honnan indul egy étterem vagy kávézó, avagy cukrászda megítélése? Sokadik lépés csak az íz. A legelső a terasz, a külcsín harmóniája. Mindenki ismeri az örökérvényű klasszikus mondatot, hogy az első benyomás a legmeghatározóbb. Ennek okán kiemelten fontos, hogy ne egy egyszerű, tulajdonképpen lelketlen kirakattal és terasszal álljunk a nagyérdemű...

A gyümölcsök érdemei támadhatatlanok. Amellett, hogy megszámlálhatatlan színben és formában pompáznak, még páratlan ízviláguk is kényeztet minket. Egészséges nassolnivaló, és szinte bármihez illik, bármelyik fajtája. Elérkezett az első nyári hónap, így mi is megmutatjuk, hogy milyen gyümölcsös süteményeket ajánlunk a nyárra.

A fagyasztás az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja az ételek tartósításának. Talán minden háztartás aktívan fagyaszt húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket. Mi is a tudományos háttere ennek, és miért ez az egyik leghatásosabb módszer?

Minden, amit látunk, a növények, az élet, a természet mind sok kis apró lénytől függ. Idén, 2021 márciusában hatalmas szerencsénkre, és a gazdáiknak hála lekerültek a veszélyeztetett állatfajok listájáról. Ezek a méhek, és május 20. az ő világnapjuk.