Őszi édes hangulat
Az ősz. Eljött igazán hozzánk is, már nem csak érezzük (vagy éreznünk kellene), hanem teljes valójában megkapjuk. Egészen ellentmondásos érzés fog el, miközben iszogatod a reggeli kávédat.
Az ősz. Eljött igazán hozzánk is, már nem csak érezzük (vagy éreznünk kellene), hanem teljes valójában megkapjuk. Egészen ellentmondásos érzés fog el, miközben iszogatod a reggeli kávédat.
Szeretsz sütni és főzni. Van valami elképesztően büszke és kielégítő érzés, ha valamit elkészítesz, és jól is sikerül. Na, ez nem az a nap. Most csak feküdnél egész végig, és még egy percre sem szeretnél ránézni a konyhára, talán csak nassolnivalóért.
A címre, ha teljesen egyszerű választ akarunk találni, akkor azt mondanánk: "a fagyasztóban". Ennél azért pár lépéssel bonyolultabb a dolog.
Elérkeztünk a vendéglátás csúcsához. Étteremvezetési kisokosunk ezen részében a legrangosabb elismerést mutatjuk be, amit kaphat étterem.
A vágódeszkánk egy a legfontosabb konyhai eszközeink közül, még ha nem is kapja meg azt a szeretetet és törődést, mint amit érdemel. Hány darab, milyen anyagból, hogyan használjuk, hogy ne roncsoljuk (már amennyire lehetséges), itt van 5 hasznos dolog, amit érdemes tudnod róla.
Vendéglátásban a pénztőke mellett hihetetlen fontos még a kapcsolati tőke. Míg az egyik inkább mennyiségben mérhető, a másik kizárólag minőségben. Miért szükséges egy vendéglátó egység tulajdonosának több kapcsolatot ápolnia és szereznie?
Az olasz kultúra maga a csoda. A művészetek, a gasztronómia, az építészet, a szenvedély. Mind egy stílust, az igazi temperamentumot tükrözi.
A 2005-ös alapítása óta minden évben kihirdetik az adott év tortáját. A jeles, augusztus 20-i ünnepen lehet először kóstolni ezeket az igazán egyedülálló tortákat.
Elengedhetetlen lépése a vendéglátó egységek életében az online jelenlét, ha igazán fejlődni szeretnénk. Rengeteg lehetőségünk van, és a dolog szépsége, hogy az ebbe belefektetett energia mindig megtérül.
A Guinness Rekordok könyve az a dokumentum, melyre igazán büszkék lehetnek azok, akik belekerülnek. Globálisan, végtelen különböző kategóriában gyűjtenek személyeket, vagy olyan természeti jelenségeket, melyek a teljesítőképesség és a fizikai törvények határait feszegetik. Így tettek és tesznek a mai napig az édességekkel, tortákkal egyaránt.
A palacsinta évszázados hagyományra tekint vissza a magyar konyhákban. Ahány ház, annyi szokás, azonban az elvek, az alapok sok helyen ugyanazok. Azonban vannak hibák, melyeket sokan elkövetnek anélkül, hogy tudnák, hogy ezzel bakiznak.